Wat zijn de voordelen van een drempelhulp?

by Tom Cosyns Seobureau.be

Een drempelhulp is ideaal voor een persoon die hulpbehoevend is en zich niet zelfstandig kan verplaatsen. Enkele voorbeelden van hulpbehoevende personen zijn personen die zich verplaatsen in een rolstoel, een rollator, scoormobiel of middels een looprek. Een drempelhulp is ook een ideale oplossing voor personen die te kampen hebben met gewrichtsproblemen. Denk maar aan personen die een operatie zijn ondergaan aan hun heupen, knieën, rug of enkels. Die zullen nog een hele tijd niet zelfstandig een drempel op en af kunnen klimmen. Ook de mensen met de ziekten reuma, Parkinson en bot- en gewrichtsaandoeningen kunnen een drempelhulp goed gebruiken.

 

Een drempelhulp is een stevig stuk plaat die speciaal voor deze mensen gemaakt is. Met behulp van deze plaat kunnen hulpbehoevenden een drempel veilig passeren. Denk maar aan een verhoging in huis of de opstap voor de deur.

 

De voordelen van een drempelhulp zijn:

 • Veel drempelhulpen worden gemaakt van rubber. Hierdoor zijn ze recyclebaar en dus ook vriendelijk voor ons milieu.
 • Doordat de meeste drempelhulpen worden gemaakt van recycle rubber zijn ze antislip.
 • Een drempelhulp die gemaakt is van gerecycled rubber is duurzaam
 • Een drempelhulp is weerbestendig waardoor je het zowel binnen als buiten kunt gebruiken en laten.
 • Een drempelhulp is geluid isolerend
 • Een drempelhulp is ook heel makkelijk schoon te maken
 • Verder kan je het zelf monteren en heeft het niet heel veel uitleg nodig
 • Er blijft geen water hangen omdat het heel makkelijk water afvoert

 

In het jaar 2020 zijn onderstaande drempelhulpen uitgeroepen als de beste:

 • Oprijhelling rubber

De oprijhelling rubber is zeer stevig en kan zelf een steekwagen dragen.  Deze drempelhulp kan ook makkelijk verplaatst worden omdat zich aan de onderzijde een handgreep bevindt. Hij is daarom ideaal voor personen die spullen bezorgen en ruimtes moeten betreden die niet dezelfde hoogten hebben.

 • Rubber drempelhulp

De rubber drempelhulp is 60 cm breed en kan tussen de 10-15 cm hoog zijn. Deze drempelhulp is gemaakt van stevig rubber en kan hierdoor grote gewichten dragen. Ook heeft deze drempelhulp gemaakt met extra grip.

 • Prohob Rubber oprijhelling met handvat

Deze drempelhulp is gemaakt om grote gewichten te dragen. Zelf wagens en lichte vrachtwagens kunnen door deze drempelhulp gedragen worden. Ook deze drempelhulp heeft een handvat waardoor je deze makkelijk kunt verplaatsen.

 • Roege international Drempelhulp

Deze drempelhulp is ideaal om in je huis te gebruiken en is geschikt voor een kinderwagen of een rolstoel. Helaas komt deze zonder een handgreep.

 • SecuCare Drempelhulp

Deze drempelhulp is gemaakt van aluminium en is te gebruiken in binnen als buiten het huis.

 

Voordat je een drempelhulp plaats is het altijd verstandig om eerst advies op te vragen. Laat je vooral goed informeren. Ben je uiteindelijk goed geïnformeerd en wil je ook een drempelhulp aanschaffen dan kun je een slotenmaker binnen of buiten Amsterdam contacten of de informatie op de website  https://www.deslotenmakerrotterdam010.nl/ bekijken. Ook kun je handige informatie vinden op de website https://www.deslotenmakerrotterdam010.nl/binnendringen/ op de pagina slotenmaker Rotterdam

You may also like