Epoxy vloer is geschikt voor werkplaatsen

by Tom Cosyns Seobureau.be

Een goede werkvloer kan jaren mee. Hoe bepaal je wat een welk soort vloer er geschikt is voor jouw werkomgeving? Een epoxy middel is een harde kunststof dat veel gebruikt wordt voor een beschermlaag op een bepaalde oppervlakte. Het zorgt ervoor dat de oppervlakte naadloos wordt en bestendig is tegen water en chemische stoffen. Epoxy vloer is ook stevig genoeg voor zware werkzaamheden waarbij grote voertuigen worden gebruikt. De vloer wordt opgebouwd door een vloercoating die gemengd is met twee epoxy middelen.

 

Minimale eisen voor een goede werkplek

Werknemers hebben recht op een gezonde en veilige werkomgeving. Een slechte werkomgeving die niet goed ingericht is, kan leiden tot gezondheidsklachten of ongevallen tot ernstige gevallen. De epoxy vloer speelt hierbij ook een belangrijk. Door de juiste vloercoating kan er aan de hygiëneregels worden gehouden. Er zijn een aantal punten waar de werkgever rekening mee moet houden:

  1. Werkruimte: Wettelijk zijn er basis afmetingen voor een werkplek. Er moet voldoende luchtvolume aanwezig zijn om werkzaamheden te kunnen verrichten zonder gezondheidsklachten.
  2. Verlichting: Er moet voldoende verlichting aanwezig zijn om activiteiten veilig te laten uitvoeren.
  3. Apparatuur veiligheid: Alle apparaten moet goedgekeurd zijn door een inspectie zodat er garantie kan worden geven op de veiligheid van de werknemers.
  4. Temperatuur: Het is belangrijk dat er een stabiele temperatuur waarin de werknemers zich goed in kunnen functioneren.
  5. Hygiëne: Elk werkruimte moet zich houden aan de minimale hygiëneregels om bestemmingen en gezondheidsklachten te beperken.

Het ministerie van werkgelegenheid heeft online een overzicht gemaakt van de normen voor de inrichting van een werkplek. Alles in het bestand is opgedeeld in categorieën.

Vloercoating gemengd met epoxy giethars

Epoxy is een veelzijdige kunststof dat gebruikt kan worden voor verschillende projecten. Epoxy middelen zijn overal verkrijgbaar. Om een goede coating te mengen met het middel is het belangrijk om de juiste verhoudingen te gebruiken. De coating wordt gemengd met epoxy giethars en epoxy harder. Wanneer beide in de juiste hoeveelheden bij elkaar zijn gevoegd is het belangrijk om het mengsel goed te roeren. Na één minuut roeren kan het mengsel over gegoten worden in een grotere kom. Door het over gieten wordt het luchtvolume uit het mengsel gehaald. Laat het ongeveer drie kwartier staan zodat het uitgehard kan worden. De wacht is afhankelijk van de hoeveelheid dat je tegelijk tijd wilt mengen. Door het uitharden wordt de laag die op de oppervlakte komt stevig. De stevigheid zal de uiteindelijk bescherming bieden tegen stoffen van buitenaf. Na de drie kwartier kan het mengsel over de vloer heen gegoten worden. Zorg dat de epoxy giethars goed verdeeld wordt. Gebruik voor lastige hoekjes eventueel een kleine kwast. Na het drogen zul je zien dat je werkvloer een mooie glans krijgt en veel stevige is.

Het is mogelijk om zelf een epoxy vloer te coaten. Online zijn diverse stappen om het zelf te doen. Vertrouw je het niet? Schakel dan een specialist in voor garandeert goed resultaat. Ook kan de specialist jou adviseren wat er moet gebeuren voor jouw vloer om te voldoen aan de eisen.

 

 

You may also like