Een keuze die iedereen moet maken

by Tom Cosyns Seobureau.be

Er is een grote kans dat er in je leven een dag komt, waarop je moet kiezen wat je met de trap in je huis gaat doen. Deze keuze is afhankelijk van een aantal criteria. In deze blog krijg je meer inzicht.

Renoveer ik of plaats ik een nieuwe trap

Het plaatsen van een nieuwe trap is soms de enige optie. Dit is bijvoorbeeld zo bij nieuwbouw of wanneer je een uitbreiding bouwt aan je bestaande woning. Als je een traplift nodig hebt, is het plaatsen van een traplift ook gelijk nodig. Wel is het zo dat je kunt kiezen voor een tweedehands traplift. Bij het plaatsen van de trap zijn er genoeg mogelijkheden. Ook heb je de keuze uit verschillende soorten materialen. Je kunt zelf de afmetingen bepalen. Dit kan aan de hand van een bouwplan. Als je te maken hebt met een renovatie of verbouwing kun je het volgende doen met de huidige trap: renoveren en hergebruiken. Is het zo dat je de traplift niet altijd nodig hebt, dan kan je een traplift huren. Wel moet je goed naar de omgeving kijken waar de traplift terecht gaat komen. Een bepaalde soort trap heeft een passende traplift nodig.

De trap gebruiken

Wat belangrijk is, is dat je weet of er sprake is van een binnentrap of buitentrap. In de binnenruimte zijn de meest gebruikte materialen hout, beton en staal. Natuursteen, staal en beton worden voornamelijk buiten gebruikt. Dit zijn de meest gebruikte materialen omdat ze beter bestand zijn tegen weersomstandigheden. Wel kan het plaatsen van een mooie houten trap voor op het buitenterras een meerwaarde zijn. Vluchttrappen of brandtrappen zijn altijd van metaal.

Plaatsen van de trap

Wordt de trap in de hal als eigen trap geplaatst of af en toe gebruikt als zoldertrap? Bevindt de trap zich in het midden van de woonruimte of in het souterrain? De locatie bepaalt ook de gebruikte materialen. Voor zolders of kelders wordt meestal de voorkeur gegeven aan goedkope vuren of grenen trappen. Kies voor dagelijks gebruik en meer opvallende binnentrappen voor glas, metaal of duurzaam hout. Het metaal kan staal of aluminium zijn.

You may also like